Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 19 januari

Music Matters op 19 januariBlijf verwonderd!

Olav Grondelaers rolt zaterdag de rode loper uit voor harpiste Anneleen Lenaerts. Ze maakt ons warm voor het Kamermuziekfestival 'Big Little Music'. Ook radiomaakster Katharina Smets en Sophie Cavez (Sirus Quartet), beiden te zien tijdens Klara in deSingel, komen langs. Voor wie nog een gaatje heeft in zijn agenda: Topstuk Dvořák in het Concertgebouw van Brugge. Waldo Geuns komt met woord en uitleg. Tot slot worden de mysteries van de pianola, of automatische piano ontrafeld.
Anneleen Lenaerts

Anneleen Lenaerts

We prijzen ons gelukkig want Anneleen Lenaerts is in het land. De Belgische sterharpiste tourde al de wereld rond met de Wiener Philharmoniker. In eigen land cureert ze binnenkort het eerste Kamermuziekfestival 'Big Little Music' dat doorgaat van 25 tot 27 januari in de Bijloke Gent. Het thema is Wenen, of wat had u anders gedacht. En als primeur mogen we een track spelen uit haar nog onuitgebrachte, nieuwe cd. 

19/1 Anneleen Lenaerts

Radiomaakster Katharina Smets deelt met ons haar doen en laten van de voorbije week in het audiodagboek. Samen met Revue Blanche staat ze de komende maanden op de planken om het muzikale levensverhaal van Misia Sert te vertellen, een van de meest gegeerde vrouwen in het Parijse salon tijdens de Belle Epoque. De concertreeks start met de première op 26 januari tijdens Klara in deSingel

19/1 Dagboek Katharina Smets

Concertgebouw Brugge zet Antonín Dvořák een week lang in de kijker met diens 9de symfonie als hoogtepunt op zaterdag 2 februari. Musicoloog en pianist Waldo Geuns is specialist ter zake. 

19/1 Waldo Geuns over Dvorak

Naar aanleiding van het festival 'PIANOLAinPRIMETIME' in AMUZ (1-3 februari) wil Olav alles te weten komen over de automatische piano. Hij neemt een kijkje bij de collectie instrumenten die AMUZ wist binnen te halen. 

19/1 repo pianola

Accordeoniste Sophie Cavez zal met het Sirus Quartet op 26 januari de Rode Zaal van deSingel in vuur en vlam zetten tijdens Klara in deSingel. Hoe ze dat zal doen, vertelt ze aan Olav. 

19/1 Sophie Cavez

En ook Mark Janssens spitte het internet om voor interessante nieuwtjes uit de wereld van de ernstige muziek.

19/1 Tijdingen Mark

Het loopje werd deze week ingestuurd door Catharina Feyen, een jonge contrabassiste die zich momenteel focust op auditierepertoire. 

19/1 Loopje Catharina Feyen

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.