Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 19 maart met Laurence Dreyfus en Thomas Kint

Music Matters op 19 maart met Laurence Dreyfus en Thomas KintBlijf verwonderd!

Laurence Dreyfus heeft met zijn consort Phantasm een prachtige eerste Bach-cd uitgebracht en Thomas Kint vertelt over pianorestauratie en de grote pianoproductie in de wereld.
© Marco Borggreve

De prachtige hoes van Phantasms gloednieuwe cd

De Amerikaanse gambist en musicoloog Laurence Dreyfus richtte in 1994 het gambaensemble Phantasm op. Hij studeerde onder meer gamba aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Wieland Kuijken. In 2015 ging Dreyfus, verbonden aan de Universiteit van Oxford, met pensioen om zich vervolgens te focussen op eigen onderzoek en op de tournees met Phantasm.

Voor hun nieuwe cd bij het Britse label Linn kozen ze muziek die je niet onmiddellijk met consortmuziek zou associëren: J.S. Bach: The Well-Tempered Consort – I. In enkele delen uit het Das wohltemperierte Klavier gaat het consort op zoek naar de verborgen polyfonische texturen in deze muziek van Bach. Er zijn ook al plannen voor een tweede cd in de reeks!

Beluister de reportage over de nieuwe cd van Phantasm hieronder.

De gebroeders Klint, Thomas en Sam, zijn geen kibbelende broers wanneer het over pianorestauratie gaat. Hun atelier Klint Pianos in Gent restaureert goede instrumenten die tussen de 10 en 150 jaar oud zijn. Hun filosofie is een kwalitatief en betaalbaar alternatief te bieden voor nieuwe goedkope (wegwerp-)piano’s. We vragen hen hoe belastend de industriële pianoproductie voor mens en natuur is.

Met goede moed kijkt het pianorestauratieplatform uit naar hun opendeurdag op 7 juni. En op 21 juni nodigt Kint Pianos jazzpianist Bram De Looze uit voor een concert in hun atelier.

De plaatsen zijn beperkt. U kan uw stoeltjes reserveren via info@kintpianos.be.

Beluister het interview met Thomas Kint hieronder.

19/3 Thomas Kint

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.