Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 19 oktober: uitkijken naar The Original Soundtrack!

Music Matters op 19 oktober: uitkijken naar The Original Soundtrack!Kunst & Cultuur

Robin Broos komt iedereen warm maken voor de special van The Original Soundtrack. Op zaterdag 24 oktober, van tien tot zes, draaien Jeroen Struys en Robin Broos de mooiste filmmuziek. En die kozen ze niet alleen zelf, ze krijgen ook een schare cinefiele gasten over de vloer! Dat allemaal live vanuit Gent, omdat die avond op Film Fest Gent voor de 20ste keer de World Soundtrack Awards worden uitgedeeld.

Jeroen Struys en Robin Broos

Filmmuziek heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld op het filmfestival in Gent, maar toen alle muzikale activiteiten in 2001 gebundeld werden in de World Soundtrack Awards, was Gent daarmee een voortrekker. 

Nu zijn we aan editie 20 toe, en dat vraagt om een heerlijke filmmuziekmarathon! Hoe luisteren professionals als componist en dirigent Dirk Brossé, scenarist Angelo Tijssens (‘Girl’) en regisseurs Eva Cools (‘Cléo’), Gilles Coulier (‘Cargo’, ‘De dag’) en Sahim Omar Kalifa (‘Zagros’) naar filmmuziek? En wat zijn hun favorieten? Komen nog langs: muzikanten Jef Neve, Liesa Van der Aa en Isolde Lasoen evenals filmcomponisten Hannes De Maeyer, David Martijn en Gabriel Yared.

Zaterdag 24 oktober van 10 tot 18u op Klara of via de Klara-app.

De uitreiking van de World Soundtrack Awards gaat omwille van de Coronamaatregelen online! Wie zich registreert op de website van Film Fest Gent kan zaterdagavond vanuit de luie zetel de prijsuitreikingen en het concert meevolgen. Alle info staat hier

Cover van het boek The Original Soundtrack

Zaterdag verschijnt ook het boek ‘The Original Soundtrack’, met een schat aan verhalen en anekdotes bij de beste soundtracks. Geschreven door Robin Broos en uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts, in samenwerking met Klara.

19/10 Robin Broos over The Original Soundtrack

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.