Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 2 december: Koen Claeys en Véronique Rubens

Music Matters op 2 december: Koen Claeys en Véronique RubensKlassieke muziek

De Cubaanse componist Leo Brouwer schreef een stuk speciaal voor de Vlaamse gitarist Koen Claeys. Koen komt langs en vertelt alles over de première afgelopen weekend. En het huidige seizoen van Muziekkapel Reine Elisabeth in Waterloo staat in het teken van Eugène Ysaÿe, Véronique Rubens weet meer.
© VRT rr

Koen Claeys

Leo Brouwer wordt wereldwijd beschouwd als de belangrijkste hedendaagse componist voor de klassieke gitaar. Deze levende legende vierde dit jaar zijn 80e verjaardag, en dat werd ook hier in Vlaanderen gevierd met een heus hommage concert aan de Cubaanse maestro.

Afgelopen weekend creëerde gitarist Koen Claeys samen met het strijkkwartet Quatuor Hermes Brouwers gloednieuwe kamermuziekwerk Quintetto n°II en zij zullen dat dinsdag 3 december nog eens overdoen in AMUZ.

2-12-2019 Koen Claeys

Eugène Ysaÿe

Dubbel feest in Muziekkapel Reine Elisabeth in Waterloo. Want dit seizoen organiseert het concerthuis voor de 10e keer in hun precies 80-jarig bestaan het Music Chapel Festival. En dat wordt gevierd met een hommage aan de overleden componist Eugène Ysaÿe. Zo gaan Augustin Dumay, Lorenzo Gatto en jonge solisten in residentie een concert geven ter nagedachtenis van deze Belg, waarin zij het belang en het erfgoed van Ysaÿe schetsen.

Véronique Rubens weet meer.

2-12-2019 Véronique Rubens

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.