Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 21 oktober met Peter de Caluwe

Music Matters op 21 oktober met Peter de CaluweBlijf verwonderd!

Op vrijdag 22 oktober gaat in De Munt de productie van de opera 'Die tote Stadt' van Korngold in première. Olav Grondelaers sprak met algemeen directeur-intendant Peter de Caluwe.
© Johan Jacobs

Peter de Caluwe

100 jaar nadat "Die tote Stadt" werd geschreven door de Amerikaans-Oostenrijkse componist Erich Wolfgang Korngold, gaat in De Munt een nieuwe productie van de opera van start. Dit onder muzikale leiding van de Duitse dirigent Lothar Koenings en in een regie van Mariusz Treliński. Het is een opera uit drie bedrijven, gebaseerd op het boek ‘Bruges-la-Morte’ van Georges Rodenbach. Korngold (1897-1957) was slechts 23 jaar oud toen hij dit schreef maar kende toen al veel faam. 

De Munt voert dus voor het eerst deze productie op, en het wordt helemaal coronaproof. De zangers zingen vanuit de orkestbak, met plexischerm. De opera is ingekort, het orkest ingeperkt tot 59 man in plaats van 90, en staat op de scène. "Die Tote Stadt" wordt acht keer uitgevoerd, van 22 oktober tot 13 november.

Meer informatie vind je hier.

 

Peter de Caluwe in Music Matters 21/10

Een korte samenvatting van het verhaal kan je beluisteren in onderstaand fragment.

Samenvatting 'Die tote Stadt'

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.