Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 21 oktober: Thomas Vanderveken en Roel Dieltiens

Music Matters op 21 oktober: Thomas Vanderveken en Roel DieltiensKlassieke muziek

Thomas Vanderveken organiseert 5 concerten met een bijzondere insteek in C-Mine en cellist Roel Dieltiens brengt een nieuwe cd uit met daarop celloconcerto's van CPE Bach.
©Merlijn Doomernik

Roel Dieltiens

Thomas Vanderveken trekt naar het Limburge Genk om daar 5 bijzondere concerten te organiseren in C-Mine. Elke avond staat er een gast met een opvallend karakter centraal met wie hij tijdens het concert in gesprek gaat.

Volgende week start de reeks officieel met Claron McFadden als eerste gast. Voor Music Matters gaat Olav alvast met Thomas op stap.

21-10-2019 Het concept van Thomas

Roel Dieltiens

Cellist Roel Dieltiens heeft een nieuwe cd uit. Samen met het Orkest van de Achttiende Eeuw speelt hij celloconcerto's van Carl Philippe Emanuel Bach (inderdaad, de zoon van). In Music Matters vertelt hij waarom we deze componist beter zouden moeten leren kennen.

Roel heeft de concerto's in amper twee halve dagen opgenomen met het Orkest van de Achttiende eeuw, een gezelschap waar hij ruim 5 jaar mee heeft gespeeld. De cellist omschreef de samenwerking dan ook als thuis komen.

21-10-2019 Roel Dieltiens

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.