Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 22 januari: Annelien Van Wauwe en Işıl Bengi

Music Matters op 22 januari: Annelien Van Wauwe en Işıl BengiKlassieke muziek

Het is een drukke tijd voor klarinettiste Annelien Van Wauwe. Zij zit in Salzburg voor de opening van de Mozartweek en volgende week krijgt haar nieuwe ensemble Carousel zijn vuurdoop tijdens Klara in deSingel. En de Turkse Işıl Bengi vertelt haar muzikale levensverhaal op haar nieuwe cd HiKAYE.
©VRT rr

Carousel

Annelien Van Wauwe heeft een nieuw kamermuziekensemble. Samen met violist Samuel Nemtanu richtte zij 'Carousel' op waarmee zij mensen dichter bij elkaar wil brengen door middel van een universele, muzikale taal die culturele en artistieke grenzen kan laten verdwijnen.

Het ensemble bestaat uit 11 jonge musici uit 6 verschillende Europese landen en gaat zowel het bekende repertoire alsook werken van hedendaagse componisten in residentie brengen. Hun allereerste concert vindt plaats tijdens Klara in deSingel. Olav belt haar alvast op om te horen hoe het staat met de voorbereidingen.

Meer informatie over Carousel vindt u hier.

22-01-2020 Annelien Van Wauwe

Işıl Bengi

Als je een lijn zou trekken tussen Istanbul, de geboorteplaats van pianiste Işıl Bengi, en haar Brusselse uitvalsbasis krijg je iets dat je zowat de Europese evenaar zou kunnen noemen. Haar nieuwe cd HiKAYE (Turks voor 'verhaal') neemt ons mee op een muzikale reis langs deze route.

Op het programma staan Griekse, Franse en Servische dansen, Armeense landschappen, een Japanse litanie, een Zwitsers wijgeschenk en Belgische spelletjes. De uitgelezen kans dus om ons muzikale repertoire bij te kruiden met nieuwe geluiden uit verschillende landen.

Alle informatie over deze cd vindt u op de website van het platenlabel Outhere Music.

22-01-2020 Isil Bengi

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.