Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 22 oktober: The Mask of Orpheus van Harrison Birtwistle en Duo Adentro

Music Matters op 22 oktober: The Mask of Orpheus van Harrison Birtwistle en Duo AdentroBlijf verwonderd!

Reporter Carlo Siau ontmoette enkele grote namen van het Britse muzieklandschap en pianiste Saskia Van Herzeele brengt haar sociaal geëngageerde muzikale project naar Iedereen Klassiek in Brugge.
© Philip Gatward

De Britse componist Harrison Birtwistle

Vorige vrijdag ging de tweede volledige productie van The Mask of Orpheus in première. De lyric tragedy (Birtwistle mijdt liever de term opera) is een bijzonder eigenzinnige versie van het liefdesdrama rond de mythische zanger-dichter Orfeus en zijn geliefde Eurydike.

The Mask of Orpheus heeft als muzikaal drama alles in huis om modern aan te voelen: een uitgebreide orkestratie voor blazers en percussie, elektronische muziek uit het IRCAM, meervoudige rollen, acrobatie, twee dirigenten, een bijzonder uitgekiend libretto, poppen en natuurlijk maskers.

Beluister het interview met Carlo Siau hieronder.

22/10 Carlo Siau over Birtwistle

Aanstaande zaterdag zakken we naar jaarlijkse gewoonte af naar de omgeving van het Concertgebouw Brugge voor Iedereen Klassiek. Het programma is veelbelovend en een van de wonderlijke projecten is Muziek op Bezoek van psychologe-pianiste Saskia Van Herzeele. Met haar twee ensembles Duo Adentro en Zeal Ensemble kruist ze doorheen Vlaanderen om van muziek een gezamenlijke beleving te maken.

Wil u een concert cadeau doen aan een woonzorgcentrum of vereniging? Klik hier om Muziek op Bezoek te boeken.

Een voorsmaakje vind je hieronder.

Beluister het interview met pianiste Saskia Van Herzeele hieronder.

22/10 Saskia Van Herzeele