Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 23 november met Donder & Apeland

Music Matters op 23 november met Donder & ApelandBlijf verwonderd!

Voor hun vierde plaat Het Verdriet werkten de vier jonge muzikanten samen met de Noorse etnomusicoloog en harmonium- en kerkorgelspeler Sigbjørn Apeland.
© Julie Van Kerckhoven

Donder & Apeland

Bassist Stan Callewaert, drummer Casper Van De Velde en pianist Harrison Steingueldoir ontmoeten elkaar aan het Conservatorium Van Antwerpen. Nog tijdens hun studietijd werkten ze als (jazz)pianotrio Donder aan hun debuutalbum Still dat in 2016 verscheen. Een jaar later trokken ze naar een Kopenhaagse kerk voor een opname met een van hun idolen, houtblazer Lars Greve. Na hun overwinning in de wedstrijd Storm! In Brugge, kwam er een samenwerking met KAAP die resulteerde in plannen voor een derde plaat en tour, Keukenpraat.

Voor hun vierde plaat werkten ze samen met de Noorse etnomusicoloog en harmonium- en kerkorgelspeler Sigbjørn Apeland, een ware rot in het vak. Hij is professor etnomusicologie aan de Universiteit van Bergen en is zelf actief als jazzmuzikant. Het album Het Verdriet onderzoekt onze eigen muzikale patrimonium zonder daarbij op de borst te kloppen. Wie de plaat beluistert zal misschien wel enkele Vlaamse liederen herkennen.

Klik hier om een vinylexemplaar van Het Verdriet via de website van Bandcamp te bestellen.

23/11/2020 Casper Van De Velde en Stan Callewaert over de plaat Het Verdriet van Donder & Apeland
© Julie Van Kerckhove
de hoes van Het Verdriet

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.