Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 25 mei

Music Matters op 25 mei Blijf verwonderd!

Barbara Baltussen heeft een nieuwe cd klaar met haar Khaldei Trio. Ze houdt voor ons een audiodagboek bij. Op 25 mei herenigen de Van Beethovens zich in Bonn en Sander De Keere is present. Amy Norrington komt langs en vertelt over het Festival Resonances. Het einde van de Koningin Elisabethwedstrijd nadert: Bram Van Camp en Katelijne Boon volgen de finaleweek op de voet.
Bram Van Camp© Filip Claessens

Bram Van Camp

Pianiste Barbara Baltussen speelt op 7 juni een picknickconcert in Flagey met het Trio Khaldei naar aanleiding van een nieuwe cd. Samen brengen ze muziek van Brahms en Schönberg. Barbara blikt vooruit op de release in haar tranche de vie

25/5 Dagboek Barbara Baltussen

Festival Resonances mag feestvieren! Het internationaal kamermuziekfestival bestaat 10 jaar. Celliste Amy Norrington komt vertellen over de interessante groep musici, waaronder violiste Antje Weithaas en cellist Steven Isserlis. Ze brengen dit jaar muziek van Kabalevsky, Brahms, Schönberg tot Beethoven. En dat allemaal in het schilderachtige Kasteel van Halloy bij Ciney.

25/5 Amy Norrington

In Bonn speelt er zich op zaterdag 25 mei een Grote Van Beethoven-reünie af. Op die dag zullen 45 Van Beethovens uit Vlaanderen zich samenvoegen in de geboortestad van de componist. Klara-presentator Sander De Keere legt de busreis van Mechelen tot Bonn met hen af en brengt live verslag uit tijdens de uitzending.

25/5 Sander De Keere

De Koningin Elisabethwedstrijd belandt bijna op zijn eindpunt. Componist Bram Van Camp komt langs in de studio en blikt terug op zijn drukke periode met onder andere de creatie van zijn Scherzo-Bagatelle voor de halve finale. En we bellen met Katelijne Boon vanop de laatste finaledag in BOZAR.

25/5 Katelijne Boon
25/5 Bram Van Camp
25/5 Tijdingen Mark Janssens

Music Matters, op zaterdag 25 mei van 14 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app. Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.