Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 25 september: Peter Hertmans en Peter Vermeersch

Music Matters op 25 september: Peter Hertmans en Peter Vermeersch Blijf verwonderd!

De gebroeders Stefan en Peter Hertmans brengen het luisterboek 'Open de deur van het gedicht' uit. Peter stelt voor. Peter Vermeersch is jarig en houdt voor ons een dagboek bij.
© VRT rr

Peter en Stefan Hertmans

Samen met Nicolas Thys (bas) en Rony Verbiest (accordeon) stellen Stefan en Peter Hertmans hun luisterboek 'Open de deur van het gedicht' voor in Tinnenpot. De cd staat vol met gedichten van Stefan, waarvan een aantal op muziek zijn gezet door zijn broer Peter.

Peter kwam bij Olav langs om te praten over hoe hij omgaat met de poëzie van zijn broer. De gitarist is de gedichten blijven lezen totdat er allemaal beelden en gevoelens ontstonden. Deze heeft hij vervolgens gekoppeld aan zijn muziek.

Doordat beide broers de gedichten op hun eigen manier konden interpreteren kwamen zij tot een bijzonder resultaat. Peter en Stefan kennen elkaar en elkaars werk door en door waardoor zij ontzettend goed op elkaar zijn ingespeeld. Zo ving Peter de emoties van de gedichten prachtig in zijn klanken terwijl Stefan zijn poëzie op het ritme van de muziek wist voor te dragen.

De voorstelling van het luisterboek vindt op 1 oktober plaats in Tinnenpot in Gent. Vooralsnog zijn er nog geen andere optredens gepland.

© Pelckmans Distibutie
Open de deur van het gedicht
25-9-19 Peter Hertmans

Peter Vermeersch

Peter Vermeersch wordt vandaag 60 jaar. Eerder dit jaar ging zijn creatie 'Eggs & Ashes / Ashes & Eggs' in première. Geen betere gelegenheid dan zijn verjaardag om nog eens aandacht te besteden aan het prachtige audiodagboek dat hij toen over dit werk voor ons maakte.

25-9-19 Peter Vermeersch

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.