Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 27 januari met Anneleen Lenaerts

Music Matters op 27 januari met Anneleen LenaertsBlijf verwonderd!

Harpiste Anneleen Lenaerts is curator van het Big Little Music festival. Voor de derde editie van dit kamermuziekfestival in de Bijloke laat Anneleen Lenaerts je kennismaken met de ademberovende schoonheid en broeierige genialiteit van het Weense fin de siècle.
© Marco Borggreve

Anneleen Lenaerts

Op vrijdag 29 januari gaat het Big Little Music festival online van start. In deze derde editie ligt de focus op het Weense fin de siècle en wordt er ingezoomed op het kleine Wenen rond 1900, waar de grote wereld van de twintigste eeuw haar generale repetitie hield.

Gedurende 3 dagen kan je als luisteraar genieten van 4 concerten, live gestreamed vanuit de Bijloke in Gent. Meer informatie over het programma en tickets vind je via deze link

Zondag 31 januari sluit Anneleen Lenaerts het festival zelf af. Ze deelt het podium met schrijver Erwin Mortier, waar muziek en tekst elkaar aanvullen en de ervaring verdiepen. 

"Een nacht, zwanger van wanhoop. Een nacht, stralend van geluk. In zijn gedicht Verklärte Nacht laat Richard Dehmel een in het park wandelend koppel zijn toekomst in handen nemen. De jonge Arnold Schönberg schreef er later betoverend fraaie, laatromantische muziek bij. Deze 'verlichte nacht' inspireerde Anneleen Lenaerts tot het creëren van een uniek literair concert over de dubbele natuur van het Weense fin de siècle: stralend en duister tegelijk. Uit de schatkist van de Weense opera diept Lenaerts klatergouden romantische melodieën op, terwijl Erwin Mortier (Marcel, Sluitertijd, Godenslaap) stem geeft aan de wrijving die onder het Weense patina schuil ging."

(Her)beluister het gesprek in Music Matters:

27/01/2021 Anneleen Lenaerts over Big Little Music kamermuziekfestival

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.