Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 28 oktober met Jan Van Outryve

Music Matters op 28 oktober met Jan Van OutryveBlijf verwonderd!

De nieuwe productie van Zonzo Compagnie, "Hush", een nieuw componistenportret rond Henry Purcell, zou zaterdag in première gaan. Dit gaat helaas wegens de strengere coronamaatregelen niet door. Geen makkelijke tijden. En laat dit nu ook net zo geweest zijn in de tijd van Purcell. Een gesprek met luitist Jan Van Outryve, woensdag 28 oktober in Music Matters.
© DR

Luitist Jan Van Outryve

Hush, de nieuwe voorstelling van Zonzo Compagnie, is een componistenportret rond Henry Purcell voor iedereen vanaf 6 jaar. 

Via een miniatuurversie van een oud theater word je meegenomen in de droomwereld van Henry Purcell in. Terwijl Henry als luchtgeest het spektakel gadeslaat, zet een zangeres de poorten naar de verbeelding open. Ze neemt je mee in droombeelden of 'masks' die Purcell creëerde voor het theater. Een multimediale voorstelling, waarvoor een Belgisch-Canadees team werd ingezet om Henry's magische universum weer te geven.

Luitist Jan Van Outryve staat samen met Lieselot De Wilde/Julie Calbete (sopraan) en Anne Niepold/Benjamin Macke (accordeon) op het podium.

De voorstellingen worden herpland naar een latere datum. Iets om naar uit te kijken!

Herbeluister het gesprek met Jan Van Outryve in Music Matters hier:

 

Jan Van Outryve in Music Matters 28/10
Jan Van Outryve & Olav Grondelaers - Music Matters op 28 oktober

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.