Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 3 december met Katelijne Lanneau en Anne Niepold

Music Matters op 3 december met Katelijne Lanneau en Anne NiepoldBlijf verwonderd!

Katelijne Lanneau is het Belgische lid van B-five, het internationale vijfkoppige blokfluitensemble dat bij toeval in Barcelona ontstond. Komende zondag spelen ze een concert in AMUZ met muziek van John Dowland en Carl Rütti. Accordeoniste Anne Niepold ijvert al jaren voor een nieuwe definitie van de accordeonmuziek. Op haar nieuwe plaat Vita Brevis is ze zowel solo als in een trio te horen.
© Lieven Dirckx

De eeuwige vrienden van het blokfluitensemble B-Five

Er waren eens vijf muzikale Erasmusstudenten in Barcelona… Het kan het begin van een goede mop zijn, maar niets is minder waar voor het blokfluitensemble B-Five. De vijf leden ontmoetten elkaar in 2003 in Barcelona waar blokfluitpedagoog Pedro Memelsdorff het jaar voordien een blokfluitklas oprichtte aan de Escola Superior de Musica de Catalunya.

15 jaar later blijft de bezetting van B-Five onaangetast. Katelijne Lanneau is een van hen. Op 8 december speelt B-Five hun programma In search of Dowland met consortmuziek van de 16de eeuwse melancholicus en met nieuw werk van de Zwitserse componist Carl Rütti.

Klik hier om tickets te bestellen voor dit concert in AMUZ.

Beluister het interview met Katelijne Lanneau hieronder.

3/12/19 Katelijne Lanneau van B-Five

De muziek van accordeonist Anne Niepold blijft intrigeren. Met haar tweede album Musette is not Dead doorbrak ze de clichés over de muzikale vormen als tango en ouderwetse musette. Op diezelfde plaat bracht ze de Parijse musette samen met de Amerikaanse swing, twee genres die een goede eeuw geleden onverenigbaar waren.

Diezelfde creatieve eigenzinnigheid is ook te horen op Niepolds nieuwe plaat Vita Brevis. Op de A-kant speelt ze solo, op de B-kant horen we haar trio met de bas van Hendrik Vanattenhove en de drumpartij van Etienne Plumer. Vorige week speelde ze een release-concert in de concertzaal van de wereldmuziekschool Muziekpublique in Elsene.

Beluister het interview met Anne Niepold hieronder.

3/12/2019 Anne Niepold over haar cd Vita Brevis