Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 30 november met een BUMA Award voor Bert Appermont

Music Matters op 30 november met een BUMA Award voor Bert AppermontBlijf verwonderd!

De BUMA Awards zijn in Nederland dé muziekprijzen die jaarlijks worden uitgereikt. Dit jaar mag de Belgische componist Bert Appermont de BUMA Brass Award Internationaal in ontvangst nemen. De officiële felicitaties kreeg hij vorige vrijdag al bij collega Ab Nieuwdorp van het NPO4-radioprogramma De Klassieken. Maar ook Music Matters wil hem in de bloemetjes zetten.
© https://www.bertappermont.be/

Bert Appermont wint de BUMA Brass Award Internationaal.

Bert Appermont schreef naast twee musicals reeds een 30-tal werken voor koor, kamermuziekensembles, blaasorkest en symfonisch orkest. muziek voor jeugdtheater en muziekbundels met een pedagogisch karakter en muziek voor kinderen mogen aan dat lijstje niet ontbreken. The Awakening (1997), Noah’s Ark (1997) De openluchtmusical Zaad van Satan (2002), A Brussels Requiem (2017) en het recente The Book of Genesis. Zijn muziek klonk tot in Japan en de discografie van Bert Appermont tikt alleen maar aan.

30/11/20 Bert Appermont wint een BUMA Award
Een toonkunstenaar die zich bedient van een kleurrijk klankenpallet, dat zowel geworteld is in de klassieke blaasmuziektraditie als verbonden met de nieuwste symfonische wegen. Klanktovenaar, klankkameleon, Bert Appermont is net zo thuis in het ruwe en weerbarstige idioom als in het mystiek-etherische. Een componist die met liefde en kunde schrijft voor de instrumenten van het orkest.
Ab Nieuwdorp – De Klassieken (NPO4 - 27 maart 2020)

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.