Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 31 maart met Arthur Schoonderwoerd

Music Matters op 31 maart met Arthur SchoonderwoerdBlijf verwonderd!

De Utrechtse fortepianist Arthur Schoonderwoerd viert de 25ste verjaardag van zijn Ensemble Cristofori.
© Yves Petit

Arthur Schoonderwoerd dirigeert Ensemble Cristofori

De authentieke uitvoeringspraktijk is een belangrijke ontwikkeling in het concertleven van de 20ste en 21ste eeuw die ook vandaag nog vele voor- en tegenstanders kent. Ensemble Cristofori behoort absoluut tot de eerste categorie. De naam van het ensemble verwijst naar de Florentijnse klavierbouwer Bartolomeo Cristofori die aan het begin van de 18de eeuw leefde.

 

In 1995 richtte Arthur Schoonderwoerd het ensemble op dat zich tot op vandaag in het bijzonder toelegt op de 18de en 19de eeuwse (westerse) muziek, en dit met historische instrumenten of kopieën van instrumenten uit de tijd van de composities. Zorgvuldig onderzoek van authentieke bronnen en cd-opnames met een beredeneerde instrumentatie vormen de sleutelwoorden van Ensemble Cristofori.

Een verjaardag laat zich vaak niet onopgemerkt voorbijgaan. Dit jaar mogen we nog twee Beethoven-cd’s van Arthur Schoonderwoerd verwachten. Enerzijds een solo-cd met Klavierstücke en Sonates en anderzijds een dubbel-cd met de oerversie van de Derde Symphonie en een bonus-cd om de 25ste verjaardag van Cristofori te vieren.

Beluister het interview met Arthur Schoonderwoerd hieronder.

31/3 Arthur Schoonderwoerd

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.