Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 4 juni met Mosa Trio

Music Matters op 4 juni met Mosa TrioBlijf verwonderd!

Zaterdag 6 juni gaat de 56ste editie van het festival Dag in de Branding in Den Haag door. Geloof het niet, maar het thema Abandoned Places is a posteriori best wel goed bedacht. Mosa Trio speelt een online concert vanuit Piano's Maene in Rekem. Cellist Paul Stavridis blikt met ons vooruit.
© https://www.aulos.be/

Paul Stavridis, Alexandra Van Beveren en Bram de Vree vormen al 10 jaar het Mosa Trio!

Mosa Trio (Alexandra Van Beveren – viool, Bram de Vree – piano, Paul Stavridis – cello) brak internationaal door na enkele prijzen op grote concours. In 2015 werd het trio laureaat van Supernova. Hun naam ontlenen ze aan Mosa Trajectum, Latijn voor Maastricht waar Alexandra, Bram en Paul elkaar in 2010 ontmoetten. Het tweede pianotrio van Shostakovich vormde de muzikale basis van hun samenwerking en dat werk prijkt ook op hun debuut-cd Portraits uit 2018 (Antarctica Records).

Het trio viert dit jaar haar 10de verjaardag. Een mooi jaar met enkele jubileumconcerten, een geplande, doch afgelaste kamermuziekwedstrijd in Japan en de verjaardagscompositie Mosaic geschreven door studenten compositie van de conservatoria in Antwerpen, Luik, Maastricht en Rotterdam.

Op 6 juni kan u om 15.10u het concert met muziek van Elliott Carter, Wim Henderickx, en een selectie uit Mosaic helemaal gratis meevolgen op uw scherm. Reserveer uw plekje via deze link. Een vrije bijdrage is altijd welkom.

Beluister het gesprek met Paul Stavridis hieronder.

4/06/20 Paul Stavridis over het online concert van Mosa Trio op het Festival Dag in de Branding

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.