Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 5 januari met Eddy Vanoosthuyse

Music Matters op 5 januari met Eddy VanoosthuyseBlijf verwonderd!

Klarinettist Eddy Vanoosthuyse vroeg aan componisten Alain Crépin, Johan Duijck en Dirk Brossé om elk een wedstrijdstuk te schrijven, geïnspireerd door het ‘Lam Gods’. En dit naar aanleiding van de 5de editie van The International Clarinet Competition Ghent. De box en dvd verschijnen bij Antarctica en zijn nu uit!

Eddy Vanoosthuyse speelt nieuw werk van Alain Crépin, Johan Duijck en Dirck Brossé

Eddy Vanoosthuyse is een toegewijde muzikant pur sang. Al meer dan 30 jaar is hij de klarinetsolist van Brussels Philharmonic en al meer dan 20 jaar stoomt hij jonge klarinettisten aan het Koninklijk Muziekconservatorium Gent (School of Arts) klaar.

Daarnaast is Eddy Vanoosthuyse ook artistiek leider van International Music Promotion dat onder meer de International Clarinet Competion Ghent (ICC Ghent) organiseert. Dit jaar is de wedstrijd al aan haar vijfde editie toe. Uniek voor deze editie is dat Eddy Vanoosthuyse aan componisten Alain Crépin, Johan Duijck en Dirk Brossé vroeg om elk een wedstrijdstuk te schrijven dat door het Lam Gods geïnspireerd is. Alain Crépin schreef Lam Gods Impressions (voor klarinet en piano), Johan Duijck schreef het koorwerk met klarinetpartij L’Homme Désarmé en Dirk Brossé componeerde een symfonisch werk met een klarinetsolo dat de titel kreeg The Secrets of the Mystic Lamb.

De Vlaamse cineast Jacques Servaes brengt het bijzondere project volledig in beeld. Zowel de cd als dvd verschijnen in een mooie box bij Antarctica Records.

5/1/21 Eddy Vanoosthuyse over Van Eyck Revisited

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.