Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 6 januari: Supernova 2020

Music Matters op 6 januari: Supernova 2020Klassieke muziek

Deze week blikken we alvast vooruit op de finale van SUPERNOVA 2020 met de finalisten van Pianoduo Mimese en ex-supernova Kurt Bertels.
©VRT rr

Kugoni Trio

SUPERNOVA is een initiatief van diverse partners uit de muzieksector met als doel ondersteuning te bieden aan jonge, professionele kamermuziekensembles. Jaarlijks roepen programmatoren uit de klassieke muziekwereld twee Belgische kamermuziekensembles tot Supernova’s. De winnaars krijgen, naast media-aandacht van Klara en Musiq’3, een concerttournee aangeboden doorheen België.

Tijdens de finale van Supernova 2020 presenteren vier beloftevolle kamermuziekensembles elk een programma van een half uur. Dit jaar zijn dat Duo Eidos (Géraldine Clément, Thomas Waelbroeck), Trio Aries (Alice Van Leuven, Paul Heyman, Wouter Valvekens), Pianoduo Mimese (Hiu-Man Chan, Tim Mulleman) en het Desguin Kwartet (Wolfram Van Mechelen, Ludovic Bataillie, Rhea Vanhellemont, Pieter-Jan De Smet).

In Music Matters stellen Hiu-Man Chan en Tim Mulleman van Pianoduo Mimese zich alvast voor.

6-1-2020 Pianoduo Mimese

Kurt Bertels

Saxofonist Kurt Bertels won in 2014 met zijn ensemble het Kugoni Trio de allereerste editie van SUPERNOVA. In Music Matters vertelt Kurt wat het winnen van deze wedstrijd hem en het trio bracht en waar hij momenteel mee bezig is.

Kugoni Trio is met zijn bezetting van saxofoon, viool en piano een uniek ensmeble in België, vooral omdat de musici een focus leggen op muziek van eigen bodem. Afgelopen november presenteerden zij hun tweede album 'Essence', vol met nieuwe muziek van Piet Jozef Swerts, Wim Henderickx, Jeroen D’hoe, Pieter Schuermans en Mathias Coppens.

6-1-2020 Kurt Bertels

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.