Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 6 november: Sylvia Broeckaert en John Heymans

Music Matters op 6 november: Sylvia Broeckaert en John HeymansKlassieke muziek

Deze week ging de productie Jeanne d'Arc au bûcher in première in De Munt, Sylvia Broeckaert was erbij. John Heymans heeft een biografie geschreven over zijn overleden vriend, de Nederlandse componist Simeon ten Holt.
© Stofleth

Jeanne d'Arc au bûcher

Afgelopen weken was er veel te doen rondom het oratorium dramatique Jeanne d'Arc au bûcher in De Munt. Zo eiste een Franse conservatief-katholieke organisatie dat de productie werd geschrapt omdat een actrice Jeanne d’Arc deels naakt vertolkt. Sylvia Broeckaert was bij de première en weet of dit oratorium alle ophef waard is.

6-11-2019 Sylvia Broeckaert

Simeon ten Holt

Biograaf John Heymans schetst in zijn nieuwste boek 'Arabesk' het leven en het werk van zijn overleden vriend Simeon ten Holt. Deze Nederlandse componist is ons land vooral bekend van de Canto Ostinato, maar hij heeft natuurlijk nog veel meer geschreven. John komt in Music Matters langs om het te hebben over Ten Holt en zijn muziek.

6-11-2019 Simeon ten Holt

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.