Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 7 januari met Alex Koo

Music Matters op 7 januari met Alex KooBlijf verwonderd!

De jonge Belgisch-Japanse jazzpianist-componist Alex Koo brengt op vrijdag 8 januari het album Identified Flying Object uit bij W.E.R.F. Records. Music Matters geeft een voorsmaakje.

De cd van Ralph Alessi, Attila Gyárfas en Alex Koo was meteen ook hun eerste repetitie

Het gaat Alex Koo muzikaal voor de wind. De plaat Appleblueseagreen met de Amerikaanse jazzlegendes Ralph Alessi en Mark Turner gooide hoge ogen bij Downbeat Jazz Magazine. Tijdens de COVID-crisis bracht Alex Koo het digitale album Kimono Garden uit (juli 2020). De creativiteit is niet te stoppen, want enkele maanden later is er de cd Identified Flying Object van een nieuwe gelijknamige combo. Partners in crime zijn Koo’s muzikale soulmate, de Hongaarse percussionist en improvisator Attila Gyárfas, en Koo’s New Yorkse leermeester Ralph Alessi.

Er wordt in de jazz soms te veel geïntellectualiseerd, het moeilijke framework lijkt wel een doel op zich. Voor mij is jazz natuurlijk een kunstvorm, maar vooral een ambacht. Ik wil een goeie kok zijn, een verfijnde bakker, zonder te willen vertrekken van 'iets ongezien ingewikkelds'. Als ik me verder kan ontwikkelen, zal ik wel bij iets nieuws uitkomen. Die weg lijkt me oprechter.
Alex Koo in Knack, 4 december 2020, interview door Bart Cornand

We kijken alvast uit naar het het online concert vanuit Flagey op 16 januari om 20:55.

De zevende editie van het Brussels Jazz Festival wordt dit jaar omgetoverd tot een speciale streaming edition.
Een ticket voor de volledige avond (4 bands en een dj-set) kost slechts €10. Je kan trouwens de streaming tot maandag 18 januari middernacht bekijken.

Klik hier voor tickets.

Alex Koo MuMA 7/01/2021

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.