Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 7 januari met Trio Aries en Bram de Vree van Mosa Trio

Music Matters op 7 januari met Trio Aries en Bram de Vree van Mosa TrioBlijf verwonderd!

Op dag 2 van de Supernovaweek brengen we twee trio’s samen. Trio Aries is finalist van de huidige editie en Mosa Trio kaapte in 2015 de prijzen met O’Brass en Zerkalo Quartet weg.
© Facebook/Trio Aries

Een van de Supernovafinalisten: Trio Aries

Het jonge Belgische Trio Aries bestaat uit violist Alice Van Leuven, cellist Paul Heyman en pianist Wouter Valvekens. Het pianotrio dankt zijn naam aan de Latijnse benaming voor het sterrenbeeld van de ram. De ram staat voor hun jonge en frisse dynamiek.

7/01/2020 Trio Aries

Mosa Trio (Alexandra Van Beveren – viool, Bram de Vree – piano, Paul Stavridis – cello) brak internationaal door na enkele prijzen op grote concours. In 2015 werd het trio laureaat van Supernova. Hun naam ontlenen ze aan Mosa Trajectum, Latijn voor Maastricht waar Alexandra, Bram en Paul elkaar in 2010 ontmoetten. Het tweede pianotrio van Shostakovich vormde de muzikale basis van hun samenwerking en dat werk prijkt ook op hun debuut-cd Portraits uit 2018 (Antarctica Records).

Beluister het interview met pianist Bram de Vree hieronder.

7/01/2020 Bram de Vree van Mosa Trio

Supernova is een initiatief van Klarafestival, Klara, Musiq’3, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem, CC Westrand Dilbeek, Kunstenpunt, Beeldenstorm Anderlecht. Sterrenkijkers van het project zijn CC De Ster Willebroek, CC Hasselt, Gent Festival van Vlaanderen, Klassiek in de Noordrand, GC De Wildeman Herent, 30CC Leuven, Pamele Classic Oudenaarde, Festival Midis-Minimes, Zomer van Sint-Pieter.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.