Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 7 oktober: Sander De Keere en Peter Dejans

Music Matters op 7 oktober: Sander De Keere en Peter DejansBlijf verwonderd!

Afgelopen weekend speelde onze eigen Sander De Keere tijdens Nacht van de Verbeelding in Gent. Componist en organist Daan Manneke wordt volgende maand 80, Peter Dejans komt dat alvast bij ons vieren.
©Ron Magielse /Pix4profs

Daan Manneke

Afgelopen weekend sloot Gent Festival van Vlaanderen deze editie van het festival af met de Nacht van de Verbeelding. Tijdens de nacht van 4 op 5 oktober was de stad in handen van experimentele componisten, musici en kustenaars. Sander De keere was ook van de partij en voor ons hield hij een dagboek bij.

7-10-2019 Dagboek Sander De Keere

Daan Manneke

De Nederlandse componist en organist Daan Manneke viert volgende maand zijn 80e verjaardag. Hij wordt in Nederland 'Kapelmeester van de ruimte' genoemd en is daar een van de bekendste hedendaagse koorcomponisten.

Hier in België kennen we deze Nederlander echter een stuk minder goed. Zonde vindt dirigent Peter Dehans en hij gaat daar dan ook verandering in brengen. Aankomende zaterdag geeft hij met zijn koor Musa Horti een speciaal concert ter ere van Mannekes 80e verjaardag.

Voor het verjaardagsconcert mocht Daan Manneke zelf zijn eigen concertprogramma samenstellen. Naast zijn eigen werk zingt Musa Horti ook muziek van Brahms, Sweelinck en Ockeghem. Dit zijn componisten die Manneke beschouwt als zijn leermeesters en hij laat zich dan ook geregeld door hen inspireren. Volgens Dejans kan het publiek de Nederlander beter leren kennen wanneer hij zelf zijn combinaties voor het concert programmeert.

Musa Horti geeft op 12 oktober een speciaal concert n.a.v. Daan Mannekes 80e verjaardag in Abdij van Park in Heverlee. Kaarten kunt u hier bestellen.

Dit concert wordt ook uitgevoerd op zondag 13 oktober in de Sint-Paulusabdij in Oosterhout (Nederland).

7-10-2019 Peter Dejans over Daan Manneke

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.