Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 8 januari: Duo Eidos en Nicolas Dupont

Music Matters op 8 januari: Duo Eidos en Nicolas DupontKlassieke muziek

Deze week blikken we alvast vooruit op de finale van SUPERNOVA 2020 met vandaag de finalisten van Duo Eidos en ex-sopernova Nicolas Dupont.
©Antione Rambourg

Nicolas Dupont

SUPERNOVA is een initiatief van diverse partners uit de muzieksector met als doel ondersteuning te bieden aan jonge, professionele kamermuziekensembles. Jaarlijks roepen programmatoren uit de klassieke muziekwereld twee Belgische kamermuziekensembles tot Supernova’s. De winnaars krijgen, naast media-aandacht van Klara en Musiq’3, een concerttournee aangeboden doorheen België.

Tijdens de finale van Supernova 2020 presenteren vier beloftevolle kamermuziekensembles elk een programma van een half uur. Dit jaar zijn dat Duo Eidos (Géraldine Clément, Thomas Waelbroeck), Trio Aries (Alice Van Leuven, Paul Heyman, Wouter Valvekens), Pianoduo Mimese (Hiu-Man Chan, Tim Mulleman) en het Desguin Kwartet (Wolfram Van Mechelen, Ludovic Bataillie, Rhea Vanhellemont, Pieter-Jan De Smet).

Vandaag stellen Géraldine Clément en Thomas Waelbroeck van Duo Eidos zich aan u voor.

08-01-2020 Duo Eidos

Nicolas Dupont

Nicolas Dupont mag je gerust een van de SUPERNOVA-coryfeeën noemen. Niet alleen stond de violist in 2015 met Olga Kirpicheva in de finale, hij won de wedstrijd ook nog eens met zowel het Kugoni Trio (2014) als het Urban Piano Quartet (2019).

Sindsdien heeft Nicolas' carrière een vogelvlucht gemaakt. Zo speelt hij onder andere bij het Kugoni Trio, the Malibran Quartet, the Urban Piano Quartet, the Argenta Trio en het Duo Andaluza. Ook geeft hij als assistent van Yuzuko Horigome les aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

De ideale gast dus om eens stil te staan bij SUPERNOVA en wat het concours voor hem betekend heeft.

08-01-2020 Nicolas Dupont

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.