Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 9 januari met Desguin Kwartet en Hendrik Storme

Music Matters op 9 januari met Desguin Kwartet en Hendrik StormeBlijf verwonderd!

Het nieuwe jaar zetten we een laatste keer in met aanstormend talent van de Supernovawedstrijd. We stellen u Desguin Kwartet voor en Hendrik Storme vertelt over Supernova en het naderende Klarafestival.
© https://www.desguinkwartet.be/biografie-1

Desguin Kwartet

Desguin Kwartet, dat zijn de vier jonge wolven Wolfram Van Mechelen (viool), Ludovic Bataillie (viool), Rhea Vanhellemont (altviool) en Pieter-Jan De Smet (cello). Ze vonden elkaar aan het Conservatorium van Antwerpen en zo begrijp je snel waar hun naam vandaan komt. Het kwartet maakte de afgelopen jaren reuzensprongen. In 2018 maakten ze hun debuut op onze radiozender met het tweede strijkkwartet van Paul Hindemith naar aanleiding van hun ‘In Flanders Fields’ tournee. In 2019 waren ze ‘Artiest in Residentie’ van vzw SWUK. In 2020 zullen ze toeren met hun project ‘Verlaine’.

9/01/2020 Desguin Kwartet

Vanaf september 2020 volgt Hendrik Storme Jerry Aerts op als artistiek leider van kunstencentrum deSingel. Net een decennium lang was Storme artistiek directeur van het Festival van Vlaanderen Brussel, dat onder meer het Klarafestival organiseert. Hij is dus meer dan de geknipte man om ons te vertellen over het Klarafestival dat op 12 maart van start gaat.

Ook de laureaten van Supernova krijgen een podium tijdens het Klarafestival en dit op zondag 29 maart in de Studio van BOZAR. Klik op de link om uw tickets te bestellen.

Beluister het interview met Hendrik Storme hieronder.

9/01/2020 Hendrik Storme over Klarafestival

Supernova is een initiatief van Klarafestival, Klara, Musiq’3, CC Strombeek Grimbergen, CC Ter Dilft Bornem, CC Westrand Dilbeek, Kunstenpunt, Beeldenstorm Anderlecht. Sterrenkijkers van het project zijn CC De Ster Willebroek, CC Hasselt, Gent Festival van Vlaanderen, Klassiek in de Noordrand, GC De Wildeman Herent, 30CC Leuven, Pamele Classic Oudenaarde, Festival Midis-Minimes, Zomer van Sint-Pieter.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.