Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 9 juni met Jean Rondeau

Music Matters op 9 juni met Jean RondeauBlijf verwonderd!

Afgelopen weekend was Barricades, de nieuwe plaat van de Franse klavecinist met luitspeler Thomas Dunford de weekend-cd van Sanssouci en vandaag stelt Jean Rondeau deze plaat hoogstpersoonlijk voor.
© Shura Rusanova

Jean Rondeau en Thomas Dunford in duo en solo op hun nieuwe plaat Barricades

Jean Rondeaus carrière nam een blitse start in 2012 toen hij als 21-jarige klavecinist als jongste ooit de Eerste Prijs behaalde op het International Harpsichord Competition in Brugge tijdens het MAfestival. Een tijdje later tekende hij een exclusiviteitscontract bij het label Erato/Warner Classics. Ondertussen nam hij muziek van Bach (Imagine, 2015 en Dynastie, 2017), Domenico Scarlatti (2018) en de Franse barokmuziek (Vertigo, 2016) op. En nu is er dus Barricades.

De titel is een verwijzing naar de openingstrack Les baricades mistérieuses van François Couperin en zo weten we onmiddellijk in welk tijdvak dit album baadt. De Franse barokmuziek van Robert de Visée, Marin Marais, Marc-Antoine Charpentier, Jean-Philippe Rameau, Michel Lambert, Jean-Henry D’Anglebert en Antoine Forqueray komen samen als in een setlist van een concert waarnaar we allemaal dezer dagen hunkeren. De meeste werken worden in duo door Rondeau op klavecimbel en Dunford op luit uitgevoerd. Dit is niet hun eerste wapenfeit. Dunford en Rondeau werkten al samen aan de debuutplaat van Ensemble Jupiter dat Dunford in 2018 oprichtte. Verder geven de afwisselende solo’s van de twee Fransmannen en gastoptredens van (mezzo)sopraan Lea Desandre en Marc Mauillon een zekere frisheid aan de opbouw van deze plaat!

Voor meer info over de cd Barricades, klik hier.

Beluister hieronder het gesprek met Jean Rondeau.

9/06/20 Jean Rondeau vertelt over zijn cd Barricades

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.