Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op 9 maart

Music Matters op 9 maartBlijf verwonderd!

Het startschot van het Klarafestival nadert. Enkele medewerkers blikken vooruit naar hun favoriete concert. Piet Swerts speelt op 15 maart de wereldpremière van zijn 24 sonates in New York. Het ensemble Spectra bestaat 25 jaar. Filip Rathé, bezieler en dirigent van het ensemble komt in de studio vieren. Pianist Yannick Van de Velde vertelt over de komende editie van PianoFest in Sint-Niklaas.
© Paul De Cloedt

Piet Swerts

De Belgische componist Piet Swerts heeft een nieuwe cd uit. Op 15 maart speelt hij in het New Yorkse Flanders House de wereldpremière van zijn 24 pianosonates. Hij componeerde dat nieuwe werk op de Chris Maene Chamber Music Concert Grand 250.

 

Piet Swerts 9/03

SPECTRA zet een feesthoed op. Het hedendaagse muziekensemble blaast dit jaar 25 kaarsen uit. Op 7 februari was het verjaardagsconcert, maar op 15 maart staat SPECTRA samen met het Duitse Notabu.Ensemble neue Musik in Muziekcentrum De Bijloke met een hommage aan Luc Brewaeys. Dirigent Filip Rathé vertelt over hun bruisende muziekjaar.

In Sint-Niklaas gaat van 15 tot 17 maart PianoFest door. Het festival organiseert masterclasses voor beloftevolle pianisten en concerten met nationale en internationale muzikanten. Pianist Yannick Van de Velde begeleidt een van de masterclasses.

Yannick Van de Velde
9/03 Yannick Van de Velde

Music Matters, op zaterdag 9 maart van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.