Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op dinsdag 24 maart met Lara Rosseel

Music Matters op dinsdag 24 maart met Lara RosseelBlijf verwonderd!

Vandaag belt contrabassist Lara Rosseel met Olav Grondelaers. Ze vertelt over het debuut De Grote Vrouw van haar achtkoppige Lara Rosseel Band.
© Niko Himschoot

De foto voor de concerttournee werd in een Gents zwembad genomen.

Lara Rosseel heeft een bachelor gitaar en cello aan het Lemmensinstituut in Leuven. Uiteindelijk zou de contrabas haar muzikale carrière bepalen. Ze trok een tijdje naar Zweden waar ze in de leer bij Anders Jormin van Bobo Stenson Trio ging.

Lara is al enkele jaren een vaste waarde in de Belgische jazzhabitat, denk maar aan Chris Joris Band, Pierre Van Dormael Quartet, Barnill Brothers en Zap Mama. Nu maakt Lara haar debuut als leider. Eind januari bracht Lara Rosseel Band hun debuutplaat De Grote Vrouw uit. De titel is geïnspireerd op het naar het Nederlands vertaalde boek van de Israëlische auteur Meir Shalev waarin het mannelijke hoofdpersonage gevangen zit in een familie met enkel vrouwen: alle mannen stierven jong.

De ethnic acoustic jazz van Lara en haar zeven mannelijke kompanen roept de sferen van de Oriënt en Afrika op en ze doet voor velen sterk filmisch aan. U kan De Grote Vrouw beluisteren via de streamingskanalen Spotify en Apple Music en via de Soundcloud.

De eerstvolgende releaseconcerten gaan door op 30 en 31 mei tijdens de meitoer van de Uitwijkencaravan in de Brugse wijken.

Wil u de cd of de plaat in huis halen, dan kan u een mailtje met uw adres sturen naar lararssl@gmail.com en Lara zal u de verdere informatie meedelen.
Beluister het gesprek met Lara Rosseels hieronder.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.