Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op donderdag 23 januari met een Chinees Nieuwjaarsconcert en Stella Chen

Music Matters op donderdag 23 januari met een Chinees Nieuwjaarsconcert en Stella ChenBlijf verwonderd!

Medeoprichter en directeur van CHIME, de European Foundation For Chinese Music Research, Frank Kouwenhoven laat ons kennismaken met het Chinese Nieuwjaar en violiste Stella Chen keert na haar KEW-overwinning terug naar BOZAR.
©https://stellachen.com/

Stella Chen, 1ste laureaat van de KEW 2019

Op zaterdag 25 januari viert de Chinese bevolking haar Nieuwjaar. Dit jaar is dat in het teken van de rat. Op maandag 27 januari kan u in BOZAR proeven van repertoire uit 3000 jaar Chinese muziek. Het Hong Kong Chinese Orchestra onder leiding van hun trouwe dirigent Yan Huichang palmt de Henry Le Boeufzaal helemaal in.

Dit concert hebben we grotendeels te danken aan European Foundation for Chinese Music Research (CHIME) dat in 1989 door Frank Kouwenhoven en de reeds betreurde Antoinet gravin Schimmelpenninck werd opgericht. CHIME wil vandaag een uitwisselingsplaats zijn voor etnomusicologen, antopologen en sinologen die de Chinese cultuur een warm hart toedragen. Frank Kouwenhoven organiseerde in de afgelopen decennia concerten met Chinese muziek over de hele wereld.

Beluister het interview met Frank Kouwenhoven hieronder.

23/01/2020 Frank Kouwenhoven over CHIME en Chinese muziek

Tijdens de vorige editie van de Koningin Elizabethwedstrijd ging de Californische (VS) violist Stella Chen met de felbegeerde eerste prijs aan de haal. Ze ontving niet alleen een mooi geldbedrag van €25.000, maar Stella kreeg ook een Stradivarius, de Huggins uit 1708 die ze vier jaar lang in bruikleen kreeg. Vanavond breit ze een vervolg aan haar recitaltoer met pianist Boris Kusnezow in BOZAR. Onder meer Beethovens 10de vioolsonate in G staat op het programma. Wij vroegen ons af hoe het nu met haar gesteld is!

Beluister het interview met Stella Chen hieronder.

23/01/2020 Stella Chen over het leven na haar KEW-overwinning

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.