Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op maandag 16 september

Music Matters op maandag 16 septemberBlijf verwonderd!

Jef Neve is te gast! Hij schreef op vraag van Bozar een nieuwe compositie voor orgel die vanavond wordt voorgesteld in Bozar. En componist Joris Blanckaert hield een dagboek bij, in aanloop naar zijn korenproject City of Ear voor Festival van Vlaanderen Gent.

Olav Grondelaers en Jef Neve

Jef Neve en het orgel van Bozar

Bijna 5 maanden werkte Jef Neve aan zijn nieuwste compositie voor orgel, piano en tienkoppig ensemble. Een bijzondere opdracht die hij kreeg van Bozar en waarvoor hij zelf allerlei orgels ging bespelen, zich verdiepte in orgelrepertoire uit jazz en klassiek en talloze improvisatiesessies speelde met Peter Maus, die in Bozar de orgelpartij voor zijn rekening zal nemen. Het was voor Neve een ongelofelijk spannende onderneming: maandenlang kon hij toeleven naar dat ene moment, en en passant leerde hij het orgel niet alleen van binnen en van buiten kennen, maar hij stak er ook heel erg veel van zichzelf in.

Het concert vindt plaats op maandag 16 september om 20.00 uur, in Bozar in Brussel. Alle informatie vindt u hier

Het concert wordt opgenomen en is te beluisteren in Klara Live op maandag 30 september. 

Music Matters 16/09 Jef Neve

Dagboek Joris Blanckaert: aftellen naar City of Ear

Het OdeGand-weekend werd daverend afgesloten met City of Ear, een gloednieuw korenproject waarvoor Festival van Vlaanderen Gent componist Joris Blanckaert onder de arm nam. City of Ear wilde 'de stem' opnieuw een plaats geven in de stad met een soort soundscape waar je doorheen kon wandelen. Meer dan 600 stemmen, in confrontatie met het constante geroezemoes, geclaxonneer en tramgetingel van de stad. Joris Blanckaert werkte voor dit project samen met dertig koren. 

16-9 Dagboek Joris Blanckaert

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.