Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters op maandag 9 september

Music Matters op maandag 9 septemberBlijf verwonderd!

Met enkele frisse nieuwe cd's voor in uw kast! Cellist en componist Stijn Kuppens bracht Inner Cello uit, een drie kwartier durende luisterervaring, en klarinettiste Annelien Van Wauwe dook voor haar nieuwste plaat in de Belle époque.

Olav met Annelien Van Wauwe en Stijn Kuppens

Toen Stijn Kuppens werd geboren vergiste de ambtenaar van de burgerlijke stand zich. In plaats van Roger Lea werden zijn tweede en derde naam neergeschreven als Roger Lee. Zeer Amerikaans klinkend, en Stijn maakte er dan maar meteen zijn artiestennaam van: Roger Lee K! Stijn is niet alleen cellist, maar ook componist. Landschappen, gedichten, bijzondere verhalen: ze raken hem in het diepst van zijn ziel. Hij vertaalde zijn innerlijke gevoelswereld naar één lange compositie: Inner Cello, een muzikale meditatie van 45 minuten. In de eerste week dat de opname online stond werd ze al 14.000 keer gestreamd via de verschillende platformen. Reden genoeg om langs te komen bij Olav!

Stijn Kuppens aka Roger Lee K

Stijn bracht Inner Cello uit in eigen beheer. De fysieke cd is te bestellen via zijn website. Daar kunnen organisatoren ook terecht om Stijn te boeken voor concerten. Inner Cello online beluisteren kan via Spotify, Deezer, Google Play Music, iTunes en Youtube.

U kan het zelf gaan beleven op 13 oktober, Stijn speelt dan om 11 uur Inner Cello in de bibliotheek van Boom. Meer informatie over dat concert vindt u hier.

Music Matters 9/9 Stijn Kuppens

Dat ze als klein meisje de kleppen van de klarinet zo mooi vond blinken is een uitspraak die Annelien Van Wauwe nog lang zal achtervolgen. Maar op haar nieuwste cd Belle époque brengt ze de schittering van lang vervlogen tijden weer tot leven, in samenwerking met het Orchestre National de Lille. Niet alleen met Franse sterren uit de belle époque zoals Debussy, Pierné en Widor, maar ook muzikale verwanten uit andere tijden, zoals Brahms en hedendaags componist Manfred Trojahn.

Olav en Annelien Van Wauwe

Meer informatie over de cd Belle époque vindt u hier. Op 28 september speelt Annelien Van Wauwe deze muziek samen met pianiste Evgenia Rubinova in recitalversie in haar thuishaven Hamme. Een concert met een bijzondere betekenis voor Annelien, want het wordt opgedragen aan haar vader die afgelopen zomer overleed aan kanker. De volledige opbrengst van de champagnebar gaat naar Kom op tegen Kanker. Alle informatie over het concert vindt u hier

Music Matters 9/9 Annelien Van Wauwe

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.