Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters van 13 oktober tussen duduk en saz

Music Matters van 13 oktober tussen duduk en sazBlijf verwonderd!

Olav Grondelaers zet op 13 oktober een uitroepteken achter Music Matters met Nina Stemme, Annemarie Peeters, Willem Bruls, Maria Schneider, het Brussels Jazz Orchestra en de saz van Emre Gültekin en de duduk van Vardan Hovanissian.
© Tanja Niemann

Zweedse sopraan Nina Stemme

Katelijne Boon vliegt naar Stockholm voor de uitreiking van de Birgit Nilsson Award die dit jaar aan Nina Stemme wordt gegeven. Ze zal daar veel ander schoon volk zien, onder andere de koning en de koningin van Zweden. Verslag volgt!

Katelijne Interview Music Matters

Annemarie Peeters heeft haar eerste roman uit: Ook bomen slapen. Ze is zelf muzikante en schrijft: ‘een roman vol klanken die soms wel en soms niet op een opera lijkt.’ Daar willen we het fijne van weten. Ze mag ‘gelijk’ voor ons ook Venetiaanse zangen. Opera in Venetië’ van Willem Bruls lezen.

Annemarie Peeters Deel 1 (eigen boek)
Annemarie Peeters Deel 2

BJO wordt 25 jaar! Van alle memorabele momenten die het Brussels Jazz Orchestra de laatste 25 jaar mocht beleven, waren die met gerenommeerd dirigente-componiste Maria Schneider (°1960, US) het meest magisch. Het is dan ook een eer om, 10 jaar na de laatste samenwerking met Maria, deze verjaardag met haar te kunnen vieren. Dat doen ze met een reeks nationale en internationale concerten tussen 10 en 15 oktober. Olav ging vooraf eens luisteren bij 3 oudgedienden wat voor straffe verhalen 25 jaar BJO zoal oplevert.

13/10 repo BJO 25 jaar voor site
interview BJO volledig

Duduk en saz. Een perfect huwelijk. Het Turks-Armeense duo Vardan Hovanissian, duduk en Emre Gültekin, saz brengt een nieuwe cd uit. Na de vorige opnieuw één met een humane boodschap. Peter Van Rompaey van Muziekpublique komt er meer over vertellen.

Peter Van Rompaey Interview Music Matters

Ook de Tijdingen van Mark Janssens mochten deze week niet ontbreken: wat heeft hij ontdekt op de facebook- en andere accounts van de klassieke muzikanten de afgelopen week? 

13/10 Mark Tijdingen voor site

En 'Het Loopje' komt deze week van Marieke Van Ransbeeck. Dat kan u hieronder bekijken. De website van de groep die Marieke vermeldde vindt u hier.
Zin om zelf in de rubriek 'Het loopje' op te duiken? Klik dan hier en stel u kandidaat

Music Matters op zaterdag 13 oktober 2018 van 14 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.