Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters verwelkomt Sinterklaas op 8 december

Music Matters verwelkomt Sinterklaas op 8 decemberBlijf verwonderd!

Ons schoentje is zaterdag gevuld met een hoop schitterende gasten: Trio Koch, Matthias Van den Brande, Thomas Dieltjens en Liesbeth Devos. Raphaël De Cock neemt ons mee in zijn dagboek en het Grimbergs Abdijkoor bezorgt ons een loopje.
Canvas

Sinterklaas trakteert

Wie braaf is krijgt lekkers, wie vlug is een concert!
Het Luxemburgse Trio Koch doet als een échte Sinterklaas zijn intrede in de Klara-studio: vader, dochter en zoon. Ze willen zaterdagavond nog een concert geven: hun bijdrage voor de Warmste Week! Een concert dat overigens in jouw woonkamer kan plaatsvinden. Meer info hier

8/12 Trio Koch

Duivel-doe-al Raphaël De Cock neemt ons mee in zijn dagboek. In de laatste productie met Zefiro Torna ‘Balsam’ speelt hij: uilleann pipes, bawu, chatkan, kaval, Hardangerviool, boventoonfluiten, mondharp, duduk, boventoonzang, zang. Aub! De Sint zal hem hiervoor dubbel-en-dik belonen.

8/12 Dagboek Raphael De Cock

Saxofonist en componist Matthias Van den Brande zal ook veel lekkers krijgen want zijn Opus #1 komt uit. Op deze cd eigen werken en arrangementen voor klassiek houtblaaskwintet, gecombineerd zijn jazz kwartet.

8/12 Matthias Van den Brande

De komende maanden viert Het Collectief zijn 20-jarig bestaan met een tournee langs exemplarische nationale en internationale podia. Big Smile voor één van de programma’s: 'Cinquantenaires van de zotheid!’. Pianist Thomas Dieltjens en ‘ingehuurde’ sopraan Liesbeth Devos geven tekst en uitleg.

8/12 L. Devos & T. Dieltjens

Kan een viool 3D-geprint worden? Mark Janssens vraagt het in zijn tijdingen aan de Leuvense specialisten van Materialize.

8/12 Tijdingen

Een loopje in Gregoriaanse muziek? Bestaat dat überhaupt? Benieuwd wat Ward Cloet van het Gregoriaans Abdijkoor Grimbergen ons voorlegt.

8/12 Loopje Abdijkoor Grimbergen

La Petite Bande speelt op zaterdag 15 december Bachs Weihnachtsoratorium in het Concertgebouw van Amsterdam. Als laatste Sinterklaasactie van Music Matters kan je via deze link 15euro korting krijgen voor het concert. Maak er meteen een winters weekendje A'dam van!

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.