Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters viert Astor Piazzolla

Music Matters viert Astor PiazzollaBlijf verwonderd!

De Argentijnse componist Astor Piazzolla zou op 11 maart precies 100 jaar oud zijn. Music Matters dompelt je helemaal onder in tangosferen met onder meer muziek uit de nieuwe plaat van trompetfenomeen Lucienne Renaudin Vary. Ivo de Greef is pianist bij Sonico. De groep brengt op zaterdag 20 maart een Latijns-Amerikaans feestje naar Klarafestival 2021.
© Greet De Cort

Sonico in octetformaat speelt op Klarafestival 2021

Astor Piazzolla (1921-1992) blies in de jaren '50 de tangomuziek een nieuw leven in door de traditionele Argentijnse dansmuziek te versmelten met klassieke en rock- en jazzinvloeden. De tango kwam met een vingerknip weer op de kaart. Bijna dertig jaar na zijn overlijden is de muziek van Piazzolla nog steeds geliefd door muzikanten, muziekliefhebbers en filmmakers. Niemand kan aan de zwoele ritmiek en zin voor melodie ontsnappen. 

In de schaduw van Piazzolla staat tijdgenoot en tangocollega Eduardo Rovira (1925-1980). Op de verjaardag van Piazzolla is het dan ook de ideale gelegenheid om Rovira even uit zijn schaduw te laten treden. Om die reden nodigen we Rovira-adept Ivo de Greef uit. Op 20 maart brengt zijn groep Sonico hun derde plaat in avant-première op Klarafestival. Na Eduardo Rovira: La Otra Vanguardia (2018) en Eduardo Rovira: Inedito e Inconcluso (2019) komen Piazzolla en Rovira, muzikaal fenomeen en zijn eeuwige schaduwfiguur samen op de plaat Piazzolla – Rovira: The Edge of Tango (release voorzien in september 2021).

Sonico ziet het als hun missie om de vergeten Rovira aan een breder publiek te laten horen en het loont de moeite!

Meer info over Klarafestival 2021 en dit concert, klik hier.

11/03/2021 Lucienne Renaudin Vary
11/03/2021 Ivo De Greef van Sonico over Piazzolla en Eduardo Rovira
© Klara/VRT
Ivo De Greef is pianist bij Sonico

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.