Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters viert Jan Van der Roost

Music Matters viert Jan Van der RoostBlijf verwonderd!

Componist en dirigent Jan Van der Roost blaast vandaag precies 65 kaarsjes uit. We blikken vooruit naar de toekomst, maar een trip down memory lane mag ook niet ontbreken.
© AP Hogeschool

Jan Van der Roost

Jan Van der Roost behaalde verscheidene diploma's aan het Lemmensinstituut en het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en Gent, waaronder voor trombone, koorleiding en compositie (Willem Kersters). Vandaag kennen we Jan Van der Roost voornamelijk als componist van fanfare- en brassmuziek, hoewel hij zich even goed thuisvoelt in kamermuziek (Concerto Doppio (2006)) en het symfonische (Per Archi voor strijkorkest (1983)) en vocale repertoire (I Colori della Gioia, 2018).

Recent ruimde Jan zijn archiefkast op. Manden met kladjes gingen de deur uit en enkel de uiteindelijke manuscripten en partituren, de correspondenties en brieven van onder andere Annie M.G. Schmidt, Anton van Wilderode en Leonard Bernstein kregen een bijzondere plek.

We blikken met Jan terug, maar we kijken met evenveel 'goesting' naar de toekomst.

1/03/2021 Jan Van der Roost wordt 65
© Klara
Componist Jan Van der Roost wordt 65 en componeert lustig voort

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.