Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters XXL op donderdag 2 april

Music Matters XXL op donderdag 2 aprilKlassieke muziek

De coronacrisis raakt de muziekwereld vol in het hart: de drukste concertmaanden weggeveegd, nieuwe cd's kunnen nauwelijks gepromoot worden, premières vallen in het water, wie lesgeeft moet online, talloze zelfstandigen en freelancers zien hun financiële toekomst aan een zijden draadje hangen en ga zo maar verder. Wat nu? Op 2 april maken Olav Grondelaers en Mark Janssens vijf uur radio voor én over hen in Music Matters XXL, van 12 tot 17 uur.
Pexels via Pixabay

orkest

Olav Grondelaers en Mark Janssens laten verschillende stemmen uit de muziekwereld aan het woord: van jong tot minder jong, van freelancers-die-ook-lesgeven over organisatoren tot Belgen in het buitenland. (Want muzikant is een naam die heel wat vormen aanneemt.) Hoe ervaren zij deze crisis? Zijn er oplossingen? En ook: is deze periode niet alleen een uitdaging, maar misschien ook een kans om dingen te herbekijken, zichzelf opnieuw uit te vinden en creatieve uitwegen te zoeken? 

Zelf professioneel muzikant? Ook uw verhaal is welkom! Onze mailbox staat voor u open: music@klara.be

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.