Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters zingt uit volle borst mee

Music Matters zingt uit volle borst meeBlijf verwonderd!

De lentekriebels doen een mens zingen en dat horen we ook in ons muzieklandschap. Liesa Van der Aa houdt een dagboek bij naar aanleiding van haar nieuw werk tijdens Opera21. Het lentefestival Lunalia in Mechelen stelt de schoonheid van de menselijke stem centraal. Lieselot De Wilde en Claron McFadden sluiten de aflevering af met hun projecten tijdens Opera21.
© Olav Grondelaers

Olav en Jelle Dierickx

Samen met haar muzikale labo One Trick Pony werkt Liesa Van der Aa aan de triptiek Court of Choice. Tijdens het muziektheaterfestival Opera21 laat ze het eerste deel Court of Choice I – PLAY op ons los. Beluister hieronder haar tranche de vie.

27/4 Dagboek Liesa Van der Aa

1959 was niet alleen een bijzonder jaar door de eerste maanexpeditie, maar het was ook het allereerste jaar voor het Festival Van Vlaanderen, toen in Mechelen. Het festival Lunalia verbindt deze twee gebeurtenissen van 28 april tot en met 13 mei in, jawel, Mechelen. Alles is mogelijk op Lunalia: van flamenco tot Mozart, van jazz tot koorgezangen en van sprookjes tot muziektheater. Hun voice in residence is niemand minder dan tenor Reinoud Van Mechelen. Jelle Dierickx, directeur van Festival van Vlaanderen Mechelen, vertelt er ons alles over.

27/4 Jelle Dierickx

Opera21 is een jaarlijks muziektheaterfestival met “opera zonder grenzen” dat in de oneven jaren in Antwerpen neerstrijkt. De Amerikaanse gerenommeerde sopraan Claron McFadden zakt naar ons land af om mee te werken aan drie operaproducties: MYRIAM, De vallei (een apocalyps) en Harriet, Scenes in the life of Harriet Tubman. Wij hebben het genoegen om haar in de studio te ontvangen.

27/4 Claron McFadden

Ook Lieselot De Wilde kan je aan het werk horen tijdens Opera21. Zij neemt de zang op zich voor de muziektheaterproductie ‘i c o n’. Een 19de eeuws dodenmasker van een onbekende in de Seine verdronken vrouw vormt de basis voor een opera door Atelier Bildraum met muziek van Frederik Neyrinck.

27/4 Lieselot De Wilde
Lieselot De Wilde
Lieselot De Wilde
27/4 Tijdingen Mark Janssens

Music Matters, op zaterdag 27 april van 14 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.