Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Music Matters zwaait 2019 uit met onder meer Alexandre Tharaud

Music Matters zwaait 2019 uit met onder meer Alexandre TharaudBlijf verwonderd!

De allerlaatste week van Music Matters in 2019 is een om van te snoepen. Nadien is het aan de presentatoren van onder andere Winter in Wenen om de feestperiode de nodige glans te geven. Niet getreurd, want vanaf 6 januari 2020 is Music Matters helemaal terug.
© Marco Borggreve

pianist Alexandre Tharaud

Maandag vertelt Klara-collega Vincent Verelst over de nieuwe Van Beethovententoonstelling in Bonn en pianist Kim Van den Brempt brengt een cd uit met werk van Philip Glass en nieuw werk van vier Vlaamse componisten.

Dinsdag laten we uw reacties over de Missa Criolla horen en Véronique Rubens laat ons proeven van het Berlijnse Ensemble Resonanz in hun versie van het Weihnachtsoratorium.

Woensdag komt de nieuwe Star Warsfilm uit. Onze filmmuziekkenners Robin Broos en Jeroen Struys vertellen over de laatste soundtrack die componist John Williams voor deze wereldberoemde franchise schreef. Ze blikken vooruit naar hun live-uitzending op zondag 22 december en Frederik Croene heeft met Ipnopedion een nieuwe cd klaar.

We sluiten de week af met Jean-Pierre Smyers van het platenlabel Musique en Wallonie. Hun recente uitgave is aan de componist Eugène Samuel-Holeman gewijd en de Franse pianist Alexandre Tharaud praat met ons na over zijn concert met Quatuor Arod in BOZAR en hij heeft het natuurlijk ook over zijn plaat Versailles.