Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Musica Divina - Een kleine eeuwigheid

Musica Divina - Een kleine eeuwigheidBlijf verwonderd!

Een seconde, een minuut, een uur, een dag, een week, een maand, een jaar, een decennium, een eeuw. De mens probeert de tijd vast te grijpen, maar raakt meestal verstrikt tussen de korrels in de zandloper.
Musica Divina

Musica Divina 2021

Musica Divina gooit zich in 2021 volop in het universele raderwerk van Kronos. Het is een beschouwing geworden rond kleine eeuwigheden. Rond de 500 jaar die ons scheidt van de dood van Josquin Desprez en de geboorte van Philippus De Monte, twee grootheden in het pantheon van de Vlaamse Polyfonie. Een langere tijdspanne zijn de negen eeuwen die de Norbertijnerorde ondertussen bestaat. Musica Divina is al vele jaren te gast in een paar van de schitterende Norbertijnerabdijen die het land rijk is en viert natuurlijk graag mee met de abdijgemeenschappen.

Van 16 september tot 3 oktober brengt Musica Divina hemelse muziek naar de abdijen, begijnhoven en kerken van de Kempen. Met o.a. Vox Luminis, Graindelavoix, Raquel Andueza, Lore Binon en vele anderen. Ontdek het volledige programma op musica-divina.be.