Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Muziek beleef je hier en nu!"

"Muziek beleef je hier en nu!"Klassieke muziek

En dus is dirigent Simon Rattle van mening dat we muziek meer dan ooit nodig hebben in een tijdperk waarin digitalisering ons verwijderd heeft van het 'hier en nu'.
dirigent Simon Rattle

dirigent Simon Rattle

In september wordt Sir Simon Rattle de nieuwe chef-dirigent van het London Symphony Orchestra. Dat wordt gevierd met een muzikaal feest dat 10 dagen zal duren : This is Rattle! De verhuis van Berlijn naar Londen is dan een feit. Wij laten fragmenten uit het Sylvester-concert 2016 met Rattle en de Berliner Philharmoniker horen, op dinsdag 24 januari en ook nog later in Maestro.

Simon Rattle
Simon Rattle
dirigent Simon Rattle
dirigent Simon Rattle
Kunst kent geen grenzen. En daar zal de Brexit niets aan veranderen.
dirigent Simon Rattle

Maestro

In Maestro klinken de grote klassiekers in uitvoeringen van vandaag en gisteren. Met elke week een internationale artiest in de kijker, een blik op de belangrijkste concerten in ons land, de nieuwste cd’s, en retro-momenten met artiesten die de klassieke muziek kleur en uitstraling gaven. Elke dag gaan we ook naar belangrijke concertzalen over de hele wereld waar de artiesten van vandaag het beste van zichzelf geven. En er zijn ook specials rond jarige componisten en uitvoerders, en exclusieve interviews.

Presentatie: Mark Janssens

Samenstelling: Bart Tijskens

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via maestro@klara.be

Elke weekdag, telkens van 14 tot 17 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 5 dagen lang te herbeluisteren via de site en de app.