Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Muziekleraar Aram Van Ballaert over online lesgeven

Muziekleraar Aram Van Ballaert over online lesgevenBlijf verwonderd!

Nu de scholen gesloten zijn, proberen leerkrachten op alle manieren hun leerlingen toch nog te laten studeren. Ook het Deeltijds Kunstonderwijs probeert leerlingen bij de les te houden. Maar hoe pak je dat aan? Clara vroeg het in Espresso aan gitarist en muziekleraar Aram Van Ballaert.

Aram Van Ballaert geeft les via Skype, WhatsApp en Smartschool Live, of gewoon via Facebook.

Er worden in corona-tijden steeds meer online lessen gegeven. Ook Aram Van Ballaert probeert digitale media op een creatieve manier in te zetten. Hij geeft les via Skype, WhatsApp en Smartschool Live: “Mijn leerlingen sturen me ook vaak filmpjes of audiofragmenten door. Ik geef daar uiteraard feedback op. Zo leren ze ook eens op een andere manier naar zichzelf te luisteren. En eigenlijk vinden ze dat heel spannend.”

Dit is de ideale gelegenheid om na te gaan hoe we vakoverschrijdend kunnen werken. In mijn filmpjes probeer ik muziekleer en instrument met elkaar te verbinden.
Aram Van Ballaert

Naast de individuele lessen probeert Van Ballaert ook een bredere groep muzikanten aan te spreken: “Ik postte zelf al wel een tijdje filmpjes op mijn Facebookpagina en Youtube-kanaal. Ik bereik daar een uiteenlopend publiek mee. Van amateur- tot professionele muzikanten. Na die filmpjes kan je met verschillende instrumenten aan de slag.” En je moet er niet eens een gitaar of piano voor hebben. Zo test Van Ballaert bijvoorbeeld in één van zijn filmpjes hoe je muziek kan maken met je keukengerei. Een aanrader!

Aram Van Ballaert over online lesgeven

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.