Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Muzikale aanvoerders rond de wereld

Muzikale aanvoerders rond de wereld Kunst & Cultuur

Van de vader van ethio-jazz, de queen van de morna tot de moordenaar en vernieuwer van tango. Allemaal zetten ze op hun manier hun muziek en daarmee het hele muziekgenre op de wereldkaart. Een muzikale reeks over Cubaanse liedjes in de opera van Parijs, jazz in de bars van Buenos Aires en Afrikaanse heimwee in de Kaapverdische morna.
© Cesária Évora

Cesária Évora was de muzikale DNA-streng van de Kaapverdische eilanden.

Muziek is de lichtste kunst die er bestaat. En neem ‘licht’ maar even héél letterlijk. Want muziek weegt niets. Je hoort een melodietje, je neuriet het even na en dan neem je het mee. Al zingend of fluitend, desnoods de hele wereld rond. Muziekstijlen worden al luisterend uitgewisseld. Ze veranderen constant, verschillende muzikanten creëren en boetseren een stijl en meestal zijn de wortels van een muziekgenre moeilijk vast te pinnen. Maar toch, soms is er één muzikant die een heel muziekgenre startte, op de kaart wist te zetten, of helemaal wist te veranderen. Espresso volgt een week lang de sporen van die bekende muziekgenres.

Muzikale aanvoerders rond de wereld, in Espresso. Met de stem van Olav Grondelaers.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.