Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nabou Claerhout: "De trombone als een warme, kordate moederstem."

Nabou Claerhout: "De trombone als een warme, kordate moederstem."Jazz

Nabou Claerhout is nog altijd even verliefd op haar trombone. "Mijn mama zei dat ik verliefd moest worden op een instrument voor ik naar de muziekschool ging. Toen vond ik dat belachelijk, maar nu besef ik hoeveel me dat heeft geholpen." In Espresso vertelt ze wat haar enthousiast maakt.
© Petra Beckers

Nabou Claerhout

Deze week staat tromboniste en componiste Nabou Claerhout in de spotlights. Ze maakt al een paar jaar stevig indruk op de jazzpodia met haar kwartet Nabou. Eind dit jaar brengen ze na Hubert hun tweede EP uit.

De liefde voor muziek kreeg ze van thuis mee. Nabou: "Heel vaak lagen we voor de platenspeler, meekwelen tot jewelste. Nooit last gehad van buren die kwamen klagen gelukkig!" En dat was de start van een prachtig muzikaal verhaal, want trombone doet haar hart na al die jaren nog steeds sneller kloppen.

Portret Nabou Claerhout
Dit komt echt binnen, ik krijg er altijd tranen van in mijn ogen en krijg kippenvel! Dat raakt mij zo hard als ik veel trombonisten samen hoort. Ik ben ervan overtuigd dat wie dit hoort meteen verliefd wordt op de trombone!
Nabou Claerhout

Bekijk hieronder de video waar Nabou Claerhout wildenthousiast van wordt:

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.