Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nathalie Loriers - Le Temps Retrouvé

Nathalie Loriers - Le Temps RetrouvéBlijf verwonderd!, CD

Nathalie Loriers - Le Temps Retrouvé

Nathalie Loriers - Le Temps Retrouvé

Wie?

Pianiste en componiste Nathalie Loriers behoort al jaren tot de fine fleur van de Belgische jazz. Zij is een vaste waarde in het Brussels Jazz Orchestra maar schittert ook voluit met haar eigen trio-projecten. In 2013 krijgt Nathalie Loriers in opdracht van het Waalse Gaume Festival een exclusieve kans om nieuw repertoire uit te werken met de Nederlandse saxofoniste Tineke Postma. Ondertussen zijn we drie platen verder en brengt het trio nog steeds zeer verfijnde intimistische muziek.

Wat?

Le Temps Retrouvé is een studio-album met hoofdzakelijk eigen werk. Bassist Nicolas Thys heeft een prominente en dragende rol in het trio. Hij schraagt niet alleen het geheel maar zoekt het duel op, wat het zo fris en uitdagend maakt. Loriers en Postma spelen hier gretig op in. Gedurende meer dan vijftig minuten -wat eerder een uitzondering is geworden- blijven Loriers composities boeien en beroeren. Het is muziek die nu eens nadrukkelijk aanwezig is, dan weer stiltemomenten inlast en dat allemaal zonder aan spanning in te boeten.

Waarom?

Le Temps Retrouvé moet het niet hebben van extreme en vergezochte improvisaties maar illustreert wel heel mooi hoe intimistische -eerder klassiek getinte- jazz nog steeds weet te overtuigen. Nathalie Loriers focust op eenvoud en puurheid. En het werkt.

Praktisch?

Uitvoerder: Nathalie Loriers

Titel: Le Temps Retrouvé

Label: Igloo Records

joris preckler