Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
De Keuze van Klara: NΔBOU - You Know

De Keuze van Klara: NΔBOU - You KnowBlijf verwonderd!,

NΔBOU - You Know

NΔBOU - You Know

Wie?

Klara-twintiger Nabou Claerhout is een jonge Belgische jazztromboniste en heeft een eigen kwartet: N∆BOU. Fris en eigenzinnig gaat ze heel innovatief aan de slag met de trombone en creëert een eigen sound. Ze laat zich omringen door andere beloftevolle muzikanten: Roeland Celis, gitaar, Trui Amerlinck, contrabas en Mathias Vercammen, drums.

Wat? 

Na haar eerste EP Hubert (2020) is er nu het full album You Know. Een ijzersterke plaat flink doorspekt met eigen materiaal. Nabou leeft in verschillende tijdzones tegelijk en voor haar is jazz meer een mentaliteit dan een genre. Nabou's ideeën zijn geen toevalstreffers maar vloeien voort in een continu denk- en groeiproces, wat we al voelden bij haar eerste release Hubert.

Waarom?

Nabou Claerhout heeft een ongebreidelde nieuwsgierigheid voor street culture en donkere grooves. Zeer precies en haast onopvallend integreert Nabou psychedelische geluiden in haar werk dat mooi geschraagd wordt door haar sublieme begeleiders, een dreamteam. Ze delen allemaal eenzelfde fascinatie voor het urbane of het geluid van de grootstad in al haar facetten. Bij hen resulteert dit in een onovertroffen warme toon in combinatie met een sensibele lyriek die afgewisseld wordt met wat meer opruiende passages. Knap! 

Praktisch?

Album: You Know

Label: Outnote Records

joris preckler