Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nele Vertommen: "Hersenchirurg, astronoom of barokhoboïste."

Nele Vertommen: "Hersenchirurg, astronoom of barokhoboïste."Klassieke muziek

In Espresso vertelt Nele over het moment waarop haar muzikaal avontuur begon. Ze was amper vijf jaar oud… en Bach speelde een belangrijke rol.
© Johan Jacobs

Nele Vertommen

Het is dan al wel 2021, maar Klara blijft toch nog even van 20 20 doen. En dat doen we met 20 Twintigers. We wikten en wogen, maar de lijst is er: 20 jonge beloftevolle muzikanten waar u de komende jaren niet naast zal kunnen kijken en die wij dus graag in the picture zetten.

De eerste in rij is barokhoboïste Nele Vertommen. Ze is nog maar 21, maar heeft er al een ongelofelijk parcours opzitten. Op haar 15e mocht ze beginnen aan het Koninklijk conservatorium van Brussel, waar ze met vlag en wimpel afstudeerde. Ondertussen speelt ze geregeld bij onder andere Collegium Vocale Gent en La Petite Bande én ze heeft ook haar eigen ensemble: Musica Gloria.

Dat het hard gaat voor deze hoboïste moeten we dus niet vertellen, maar waar is haar liefde voor muziek en barokhobo eigenlijk begonnen?

Portret Nele Vertommen

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.