Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nick Nuyens over de Klara Top 100

Nick Nuyens over de Klara Top 100Klassieke muziek

In het weekend van 2 en 3 april 2011 was het niet alleen de Ronde van Vlaanderen, maar zond Klara ook de allereerste Top 100 van de beste klassieke muziek uit. In Espresso belde Thomas Vanderveken op 1 april met wielrenner Nick Nuyens die bekende dat hij het beste fietst op klassieke muziek.

Sterker nog: hij had zijn ploegleiding opgedragen om zondag in zijn oortjes niet alleen richtlijnen mee te geven voor de koers, maar ook de Top 100 van Klara door te sturen. Vooral tijdens de stressmomenten brengen Beethoven en Vivaldi rust. En hij luistert naar Wagner tijdens de afdalingen. “Bangelijk om zo naar beneden te knallen!”, aldus Nuyens aan de telefoon.

Aprilvis of niet... Maar wie heeft uiteindelijk op die zondag 3 april 2011 een nagelbijtende Ronde van Vlaanderen gewonnen? Inderdaad, Nick Nuyens! De renner van Saxo Bank was in een sprintje sneller dan Chavanel en Cancellara. Tom Boonen eindigde op de vierde plaats.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.