Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nieuw: Barok op zondag

Nieuw: Barok op zondag Klassieke muziek

Houdt u van barokmuziek? Dan heeft Klara iets voor u! Barokmuziek à volonté, iedere zondag van 14u tot 18u met Sander De Keere. De aanleiding is Antwerpen Barokstad 2018, geïnspireerd op het werk van Peter Paul Rubens. Klara laat zich inspireren door rasechte barokmusici van bij ons. Ze laten ons meegenieten van hun eigen opnames.

Justin Taylor

De barokneuzen, lees programmatoren barokmuziek, breken een lans voor een internationaal ensemble dat het mooie weer maakt en volgend seizoen bij hen op bezoek komt. En natuurlijk zoeken we naar barokmuziek die op een of andere manier verbonden is met de stad Antwerpen. Om u te dienen.

Worden verwacht:

Zondag 01 juli 2018

Bart Rodyns (orgel, historische klavierinstrumenten, artistiek leider van Euterpe Baroque Consort en Ensemble ‘The Party’) kiest vier titels uit de vele cd-opnames die hij maakte.
Tomas Bisschop, artistiek directeur MA-Festival Brugge, breekt een lans voor Le Consort met klavecinist Justin Taylor. 

Zondag 08 juli 2018

Hannelore Devaere (renaissance- en barokharp, oprichter Les Belles Dames sans Merci) duikt in haar cd-opnames.
Bart Demuyt, artistiek directeur Laus Polyphoniae en Amuz, promoot het Franse gamba-consort L’Achéron o.l.v. François Joubert-Caillet.

Zondag 15 juli 2018

Korneel Bernolet (klavecimbel, pianoforte, oprichter en dirigent van Apotheosis Orchestra) kiest uit zijn vele cd-opnames.
Tomas Bisschop, artistiek directeur MA-Festival Brugge, heeft een boon voor het Ensemble Correspondances o.l.v. Sébastien Daucé.

Zondag 22 juli 2018

Jan De Winne (traverso, oprichter orkest Il Gardellino) kiest uit zijn gemaakte cd-opnames. Hij heeft zelf ook het label Passacaille.
Veerle Declerck, programmator oude muziek Bozar, kiest voor de jonge klaviervirtuoos Kit Armstrong die samen met Die Akademie für Alte Musik geprogrammeerd staat in het nieuwe Bozar-seizoen.

Zondag 29 juli 2018

Tom Devaere (contrabassist, mede-oprichter barokorkest B’rock) kiest muziek uit zijn cd-opnames met B’Rock.
Jerry Aerts, artistiek directeur en programmator Oude Muziek deSingel, is laaiend enthousiast over het ensemble Concerto de' Cavalieri o.l.v. Marcello Di Lisa

Zondag 05 augustus 2018

Soetkin Elbers (coloratuur sopraan, barokopera, specialisatie barokgestiek) heeft een speciale band met de barokensembles Les Abbagliati en RedHerring.
Jerry Aerts, artistiek directeur en programmator Oude Muziek deSingel, is zoals al zijn collega’s, in de wolken van de Cappella Mediterranea o.l.v. Leonardo García Alarcón.

Zondag 19 augustus 2018

Nicholas Achten (luiten, klavecimbel, harp, bariton, oprichter en artistiek leider van het ensemble Scherzi Musicali) kan al kiezen uit 9 gemaakte cd-opnames met zijn ensemble Scherzi Musicali.
Bart Demuyt, artistiek directeur Laus Polyphoniae en Amuz, heeft volgend seizoen het ensemble Gli Angeli Genève o.l.v. Stephan MacLeod op bezoek.

Zondag 26 augustus 2018

Wim Bécu (trombone, oprichter en artistiek leider ensemble met historische blaasinstrumenten Oltremontano) zal moeilijk kunnen kiezen, want de reeks cd-opnames waar hij aan meewerkte is eindeloos lang.
Bart Demuyt, artistiek directeur Laus Polyphoniae en Amuz, ontvangt volgend seizoen het Amsterdam Corelli Collective samen met de gevierde Tsjechische sopraan en harpiste Hana Blažíková.

Zondag 02 september 2018

Bart Naessens (klavecimbel, orgel, oprichter en artistiek leider Bachplus) schuift vier titels naar voor. Wedden dat er een werk van Bach tussenstaat?
Veerle Declerck, programmator oude muziek Bozar, houdt van de Italiaanse zwier bij het barokorkest La Risonanza o.l.v. Fabio Bonnizoni.

Barok op zondag

Antwerpen zich laat inspireren door Rubens en pakt uit met zijn barokpatrimonium. Klara doet mee en zorgt een zomer lang voor een zondagnamiddag boordevol barokmuziek, ook uit de Scheldstad. Een gelegenheid voor Sander De Keere / Werner Trio om de nieuwe lichting barokensembles uit binnen- en buitenland aan u voor te stellen.

Vanaf 1 juli, elke zondag van 14 tot 18 uur.

Presentatie: Werner Trio

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: nu alvast via de reageerknop in de Klara-app of via barokopzondag@klara.be

Elke zondag van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.