Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
nieuw op Canvas: Barber shop

nieuw op Canvas: Barber shopKunst & Cultuur

Documentairemaker Luc Vrydaghs reisde de wereld rond en plaatste zijn camera in 6 kapsalons. Op die manier werpt hij een licht op een buurt, stad of maatschappij. De reeks is te zien op Canvas vanaf woensdag 8 februari, maar vanmorgen in Espresso gaf hij er al wat uitleg over.
Beeld uit Barber shop

Beeld uit Barber shop

Luc Vrydaghs maakte eerder al de reeks 'Gas Station', waarin hij tankstations overal ter wereld aangreep om iets te vertellen over wat mensen drijft en op weg zet. In kapsalons, daarentegen, kom je meer te weten over hoe een samenleving draait en de mensen die er wonen en blijven. Het is tegelijk een barometer en een spiegel voor de maatschappij.

In 'Barber shop' krijg je dus portretten van coiffeurzaken uit Detroit (VS), New Delhi (India), Clacton-on-Sea (UK), Rio de Janeiro (Braziliƫ), Pretoria (Zuid-Afrika) en het Smara vluchtelingenkamp (Algerije).

Vanaf woensdag 8 februari om 21u15, 6 weken lang op Canvas en op canvas.be.

Meer info vindt u hier.

Luc Vrydaghs over Barber Shop

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.