Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nieuw op Canvas: Ontoerekingsvatbaar

Nieuw op Canvas: OntoerekingsvatbaarBlijf verwonderd!

In de nieuwe Canvas-reeks Ontoerekeningsvatbaar gaan 10 geïnterneerden met mentale problemen de uitdaging aan om een kunstwerk te maken samen met een bekende artiest. Choreografe Min Hee Bervoets is een van de artiesten en wordt gekoppeld aan de drugsverslaafde Kristof. In Espresso doet zij verslag van haar ervaringen.
©Photo news - Canvas

Min Hee in Ontoerekeningsvatbaar

Wat als je leven zo van de rails raakt dat je wordt opgenomen in een psychiatrisch centrum of de gevangenis? Dat je niet zomaar meer naar buiten kan zonder een heel therapietraject te doorlopen? In de vierdelige Canvas-reeks Ontoerekeningsvatbaar krijgen we een inkijk in hoe dat is voor mensen die echt in die situatie hebben gezeten. Tien geïnterneerden worden gekoppeld aan bekende artiesten om samen een kunstwerk te maken.

Een van de deelnemers is Kristof. Hij kampte met een drugsverslaving en bevond zich een neerwaartse spiraal van afkicken en hervallen. In de reeks werkt hij samen met choreografe Min Hee Bervoets - bekend van So You Think You Can Dance - aan een nieuwe uitlaatklep: dans. Min Hee kwam in Espresso langs om te vertellen hoe Kristof het er vanaf heeft gebracht.

De nieuwe reeks ‘ontoerekingsvatbaar’ start op 13 mei om 21:20 op Canvas. Meer informatie over de serie vindt u op de website van VRT NU.

13-5-2020 Min Hee Bervoets

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Ilya Lisser / Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.